1972 Çankırı doğumluyum. Küçük yaşlarda çeşitli olaylar neticesinde görme duyumu kaybettim.

1980 Yılında son görme kırıntılarının ardından İstanbul İstinye Körler okulunda başladığım eğitim sürecinde; üç yıllık körler okulu deneyimi, 4’üncü sınıftan itibaren ilk kaynaştırma tecrübemi Recai Zade Ekrem İlkokulunda yaşadım. 1985’te buradan ilk diplomamı aldım. 1985’te Şile 50. Yıl Lisesi’nde 6 yıllık yatılı orta okul ve lise öğrenimine devam ettim. 1991’de üniversite hayatım başladı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü 4 yıllık eğitimin akabinde 1995’te tamamladım. Böylece 15 yıllık eğitim maratonu sona ermiş oldu.

Elbette eğitim sürecinin tamamlanması, hele hele kaliteli bir okulu başarılı şekilde bitirmek iş olanakları adına yeterli olmalı. Ancak, engelli oluş tüm eğitim sürecinin sıfırlanması, iş için tırnaklarınızla mücadele etmeniz, engelleri tek tek aşmanız anlamına geliyor. Bunun için kırk takla atarak kabartma olmayan kitapları zorluklarla okuyabilmek de hiç bir mana taşımıyor. Bu anlamda engelliler toplumda ya acınası birer varlık ya da dahi birer insan addediliyor.

İşkur bağlantılı çok iş görüşmesinin ardından açılan bir sınav sonrası 1997 yılında devlet memuriyetim başladı. Halen bu göreve devam etmekteyim. 

İlk bilgisayar tecrübem, üniversite ikinci sınıfta Basic sistemi ile oldu. Bu da tam bir hayal kırıklığa neden olmaktan başka bir anlam yüklemedi bana. İlk orta ve lise döneminde F-klavye kullanmış biri için Q-klavye düzeni çok farklı geldiği gibi ekranı okuyamamak da başka bir sorun olarak karşımda idi. 

Kalın kalın iki bilgisayar kitabını satın alarak zorlu bir dönemece adım attım. Sonradan milletvekili olan Lokman Ayva’nın ilk bilgisayar destekleri sonrasında  üniversiteyi tamamladık. Çalışmaya başladıktan sonra da ilk bilgisayarımı evime almayla bu sürece devam ettim. 

Ekran okuyucularla ilgili script çalışmaları ile yazılım hayatım başladı. Akabinde MS Dos, Visual Basic, Java Script, PHP, HTML çalışmalarım sürdü.

Zaman zaman öğrencisi oldum bu işin. Zaman zaman öğreticisi olarak başka görme engelli insanlara destek verdim. 

Bunların dışında internet ortamında görme engellilere YKS, EKPSS gibi farklı alanlarda dersler verdim. Kimi vakit koordinasyon misyonunu üstlendim. Kimi vakit matematik, tarih, genel kültür, edebiyat gibi değişik alanlarda öğretici oldum. Birçok görme engellinin üniversiteye girmesine, iş hayatına başlamasına vesile oldum. 

2013 Yılında gelen bir teklif ile Görme Engelliler Federasyonu Yönetim Kuruluna girdim. Halen yönetim kurulu üyeliğim ve yürütme kurulu üyeliklerim devam etmektedir. Özellikle eğitim, rehabilitasyon ve istihdama ilişkin onlarca toplantıya katkı verdim. Engellilerin aleyhine olan çokça düzenlemenin iptali hususunda çalışmalar yürüttüm. Üniversite yıllarından gelen hukuk temeli, görme engellilikten gelen engellilik bilinci ile beraber oldukça farklı alanlarda sorunların çözümü için mücadele verdim, mücadele vermeye devam ediyorum. 

2020 yılındaki salgın süreci bana toplumsal kısıtlılıkların en çok etkilendiği kesimin yine engelliler olduğunu gösterdi. Uzaktan eğitim dönemi başladı. Ancak, tüm eğitim materyalleri görme engellilerin kullanımına uygun değildi. Yine yoğun çabalar, görüşmeler neticesinde nispi kazanımlar elde edilmesine karşın halen durum çok parlak değildir. 

Gerek görme engelli öğrencilerin gerekse öğretmen ve diğer meslek grubu çalışanlarının problemlerinin giderilmesi için çalışmalar devam edecektir.